Skip to main content

General Data Protection Regulation

Den 25. maj 2018 bliver den danske persondatalov til EU-Personforordningen, det får konsekvenser for landets virksomheder. Der vil blive stillet strengere krav til indsamling af data, databeskyttelse og til hvordan personlig data bliver behandlet på tværs af Europa.

Håndtere din virksomhed personlig data både internt og eksternt, så er du juridisk forpligtet til at følge retningslinjerne i GDPR. Følges retningslinjerne ikke, kan din virksomhed blive idømt bøder på op til 4% af virksomhedens globale omsætning. Det er vitalt at, virksomheden forstår virkning af GDPR, og kunne gennemskue forbedringer, de tekniske og organisatoriske krav og tage de rigtige beslutninger.

Med de nye strengere krav til dokumentation og datasikkerhed vil det være naturligt at stramme op på it-sikkerheden generelt. Et passende niveau, bør overordnet baseres på en af de internationale sikkerhedsstandarder, ISO/IEC 27000 serien som EU-loven overlapper.

Er din virksomhed klar til den nye Persondataforordning?
Kontakt os for uforpligtende samtale og hør nærmere. 70 22 93 33 eller info@herait.dk

Hvem er omfattet af de nye regler?

Din virksomhed er allerede i dag omfattet af de danske regler om persondata, som findes i den danske persondatalov. Reglerne gælder for alle virksomheder og offentlige – store som små; fra den mindre virksomhed til den store organisation. Mange virksomheder kender imidlertid ikke reglerne og har derfor svært ved at leve op til den gældende lovgivning.

EU persondataforordningen får bl.a. stor indflydelse på styringsgrundlaget for projekter, informationssikkerhed, risikovurdering, kontrol, udvikling og drift.